magyarenglish to bookmarkaddress : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | phone/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
HOURS ADMISSION NEWSLETTER

2. Sugárúti Fesztivál

2. Sugárúti Fesztivál

Event | 27 May 2023, 09:00 - 23:00

2. Sugárúti Fesztivál – Csatangoljuk be együtt a Vasmű utat!

A tavalyi program átütő sikere után még gazdagabb kínálattal rendezzük meg a 2. Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton, ezúttal május huszonhetedikén. Dunaújváros egyetlen alulról szerveződő, ízig-vérig közösségi részvételen alapuló kulturális minifesztiválja idén is feléleszti a város elfeledett értékeit, élménnyé varázsolva, hol is élünk, kik is vagyunk mi, dunaújvárosiak.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával ismét a városlakók, a helyi közösségek, intézmények, civil szervezetek és cégek aktív bevonásával valósítjuk meg az egynapos fesztivált, az eseményre szép számmal jelentkeztek a dunaújvárosiak, az Ő programötleteikre, részvételükre, produkcióikra épül a 2. Sugárúti Fesztivál.
A rendezvény idejére reggel nyolctól éjfélig, lezárjuk a Vasmű út Kohász utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszát, ahol minden érdeklődőt várunk különböző kulturális programokkal: előadások, vetítések, gyerekjátékok, kiállítások, kézműves foglalkozások, koncertek, gasztronómiai élmények és számtalan izgalmas produkció tölti meg pezsgéssel a Vasmű utat.
Egykor a Vasmű úton összpontosult Dunaújváros esszenciája; az elegáns hangulatú, színes kirakatokkal csalogató sugárút a társasági élet különleges, meghatározó helyszíne volt, mely hétvégi délutánokon benépesült szépen felöltözött dunaújvárosi családokkal. Május 27-én ezt a hangulatot idézi meg a 2. Sugárúti Fesztivál.
A város sokszínű hagyománykincsét, értékeit, közösségeit ünneplő fesztivállal olyan hagyományt szeretnénk teremteni, amelynek célja nemcsak a múltidézés, hanem a helyi közösségek, a társasági élet aktivizálása. Mindezek mellett lehetőséget kívánunk nyújtani a kreatív és szórakoztató közösségépítő munkára, a színvonalas élményszerzésre minden generáció számára.
A tavalyi programsorozat egyik csúcspontját szintén megismételjük az idei kínálatban – nagyszabású, élőzenés kísérettel megvalósuló „kiöltözős” sétát tervezünk, amellyel a Vasmű úti korzózások, felvonulások emlékét elevenítjük fel. A zenés-kosztümös séta-akció karneváli keretek között nyújt alkalmat arra, hogy kreatív módon mutathassuk be és ünnepelhessük a város értékes közösségeit.
Támogatók: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
Társszervezők: József Attila Könyvtár Dunaújváros, Dunaújváros Mesél Blog, Dr. Tóth István, Szmodics László, Medvegy Zsuzsa, Hodik Mónika
A fesztivál szereplőiről és a részletes programkínálatról bővebb információkkal hamarosan jelentkezünk!
1%

April 2024előző hónapkövetkező hónap
MTuWThFSaSu
14.1234567
15.891011121314
16.15161718192021
17.22232425262728
18.2930