magyarenglish to bookmarkaddress : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | phone/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
HOURS ADMISSION NEWSLETTER

Newsletter

Subscribe / Unsubscribe

Dear Visitor,

Answering the following questions is NOT OBLIGATORY. If you choose not to answer them, just give your e-mail address at the bottom of the page and click on the subscription button.

By answering the questions, however, you help us better adapt our activity and the content of the newsletter to Your – our visitors– needs. Thank you for your cooperation.

What would you like to see in the newsletter?
Your date of birth:
The post code of your home address:
Your gender Female   Male
What is your area of work?
 

E-mail:



Archív

Aktuális programjaink


 

 

Daliborek fajtiszta világa

 

2019. február 6. szerda 18 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)

 

 

Dokumentumfilmes programsorozatunk februári állomása egy cseh alkotás, Vít Klusák rendezésében: Daliborek fajtiszta világaAz ipari festéssel foglalkozó főhős lassan már a negyvenet tapossa, de még mindig az anyjával él együtt. Utálja a munkáját, a zsidókat, a cigányokat, a bevándorlókat, a homoszexuálisokat, valamint Angela Merkelt, a pókokat és a fogorvosokat. Viszont imádja Hitlert, a Facebookot, illetve a PlayStationét. Mivel rendes párkapcsolata egyelőre nincsen, szabadidejében amatőr horrort forgat, és dühös dalokat ír. Visszafogott neonáciként eddig még senkinek sem ártott, de mélyen gyűlöli még a saját életét is, és nem tudja, hogyan változtasson rajta. Egy maróan abszurd, egyben tragikomikus film arról, hogy mit gondolnak a „jóravaló átlagemberek” a világról.

 

Támogatók: Central European Initiative, Visegrad Fund, Modern Művészetért Közalapítvány 

 

 

 

 D-terv - Tárlatvezetés

 

2019. február 9. szombat 17 óra 

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)

 

A "D-terv" - a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója kiállításán Deák Nóra és Zsinka Gabriella, az ICA-D vezetői tartanak tárlatvezetést 2019. február 9-én, szombaton 17 órától. Az FFS és az ICA-D együttműködésének köszönhetően kilenc fiatal fotóművész - A Fehér Vera, Fromm Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Martinkó Márk, Nagy Tibor, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Regős Benedek - alkotásai nyújtanak sajátos keresztmetszetet Dunaújvárosról. A „D-terv”: pillantás egy városra, annak múltjára, jelenére, jövőjére. Letapogatás, kutatás, újratervezés. A város jeleinek, képeinek, hangjainak olvasása, nyomhagyás, séta. Egy különleges, relatíve „új”, az 1950-es években szinte a semmiből, egy ideológiából felhúzott város, vagy inkább utópia létmódjának, jeleinek körüljárása. Fejlesztések és variációk egy motívumra, kimozdítások, újraírások, élvezetek. Egy másik topográfia.

A „D-terv” a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója több, mint fél éves projektjének, kutatásának végeredményeképp jött létre.

 

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, Modern Művészetért Közalapítvány

 

Programjainkra a belépés díjtalan! 


 

Newsletter Archive

1%

March 2024előző hónapkövetkező hónap
MTuWThFSaSu
9.123
10.45678910
11.11121314151617
12.18192021222324
13.25262728293031