magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Dunaújvárosi Szlalom

Dunaújvárosi Szlalom

Kiállítás | 2014. november 21. - 2015. január 16.

Két év után újra közös kiállításon mutatják be legfrissebb alkotásaikat a dunaújvárosi képző- és iparművészek.

Megnyitó: 2014. november 21., péntek 18 óra
A kiállítást megnyitja
Zsinka Gabriella művészettörténész
Közreműködik
a Dunaújvárosi Vegyeskar

Kiállítóművészek:
Balla Attila, Cyránski Mária, Csiki Emese, Endrődy Orsolya, Eke Annamária, Éri Jenő Tamás, Farkas Éva Mária, Farkas Mihály, Feltóti Sándor, Fischer József, Gábor Imre, Gáspár Aladár, Horváth Tibor, Ihász János, Jobbágy Bernadett, Kalácska Gábor, Kaszás Tamás Tibor, Kelemen Marián Éva, Keserue Zsolt, Kiss Anna, Kiss Ervin Gábor, ifj. Koffán Károly, Kopasz Márton, Kosztolányi György, Lipics Vilmos, Martinkó Márk, Melkovics Tamás, Móder Rezső, Moizer Zsuzsa, Molnár Gábor, Móró Máté, Nemes Ferenc, Orbán Sándor, Páhi Péter, Páhi-Fekete Noémi, Pinke Csaba, Pók Tímea, ROHO, Rozsnyai Sándor, Simon Tamás, Szundi Gábor, Tábori Csaba, Vachter János, Várnai Ágnes, Várnai Gyula

Díjazottak: Páhi-Fekete Noémi (Dunaújváros MJV díja), Kiss Anna (Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díja), Nemes Ferenc (Újpart Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesülete díja), Vachter János (Újpart Egyesület "Legígéretesebb Fiatal Alkotó" díja)

A díjzsűri tagjai: Muladi Brigitta (INDA Galéria), Szabó Noémi (KOGART Ház), Szalóky Károly (Várfok Galéria)

A kiállítást szervezte: Deák Nóra
A kiállítást rendezte: Deák Nóra, Fehérvári Tamás, Zsinka Gabriella

A kiállítás megtekinthető 2015. január 16-ig, naponta 10-től 18 óráig. (December 24-től 28-ig, december 31-től január 4-ig és vasárnapokon zárva.)

A belépés díjtalan.

Dunaújváros arculatát markánsan meghatározza a vizuális kultúra: az egyedülálló szocreál építészeti, képző- és iparművészeti emlékek, a sok-sok kortárs köztéri alkotás, a Duna-parton található különleges, a Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpzionon született műveket felsorakoztató Szoborpark és természetesen a Kortárs Művészeti Intézet időszaki kiállításai. De ugyanilyen meghatározó az itt élő, vagy ma is a városhoz kötődő, számarányában is jelentős képző- és iparművészek tevékenysége – többek között ez az, ami évtizedek óta jelentős szerepet kap a kortárs vizuális művészet népszerűsítésében, a város és a kistérség kulturális életének alakításában.
E dunaújvárosi képző- és iparművészek életében különös jelentőséggel bír az a kétévente megrendezésre kerülő seregszemle, melyen együtt mutathatják be legfrissebb alkotásaikat, tájékoztathatják a vizuális kultúra iránt érdeklődőket arról, hogy hol áll ma az országosan is elismert „dunaújvárosi művészet” – milyen irányt vett az elmúlt két évben a már „befutott” alkotók munkássága, és kik az újonnan érkező, feltörekvő generáció tagjai. De ezek a tárlatok nem csak a kiállítók, a szűkebb értelemben vett szakmában tevékenykedők és a kortárs művészet rajongói számára szolgálhatnak fontos információkkal, hanem minden, a település iránt elkötelezett polgár részére is, hiszen nincs más, ami ennyire átfogó képet nyújtana Dunaújváros művészetvilágának aktuális helyzetéről, a fentebb említett arculat folyamatban lévő és várható változásairól.
A kiállításra meghívott művészek körét – az elmúlt tíz év gyakorlatát követve – a Kortárs Művészeti Intézet idén is az Újpart Dunaújvárosi Képző-és Iparművészek Egyesületével egyeztetve jelöli ki. Semmiképpen nem meglepő, hogy a hivatásos képző- és iparművészek – idetartoznak a művészeti egyetemet (korábban főiskolát) végzettek, illetve azok az alkotók, aki valamely országos szakmai szervezet tagjai – felkérést kapnak a kiállításra. Csakúgy, mint a képző- vagy iparművészeti egyetemek hallgatói és az Újpart Egyesület tagjai is – hiszen a felvétel ezen intézményekbe és ebbe a szervezetbe is egyfajta szakmai elismerést jelent.

Galériák

1%

2020. szeptemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
36.123456
37.78910111213
38.14151617181920
39.21222324252627
40.282930