magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

(H)arcok. Dunaújvárosi művészek - Cyránski Mária szobrászművész

(H)arcok. Dunaújvárosi művészek - Cyránski Mária szobrászművész

Esemény | 2013. május 30. 18:00

"Már főiskolai éveiben megmutatkozik különös érdeklődése az emberi alak iránt. A figuratív tanulmányban nem csupán a később elfelejtendőt látja, a formai rutin megszerzését, hanem lelki tréninget modelljeivel való elmélyült kapcsolatteremtésre. Nem annyira a mozgás, inkább a plasztikai tömeg érdekli. A belső hangokra figyelő vegetatív létezés." (idézet Koffán Károly bevezetőjéből. Kép: Cyránski Mária: Vénusz II. / a DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. tulajdona)

Kép: Cyránski Mária: Vénusz II. (a DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. tulajdona)

(H)arcok. Dunaújvárosi művészek
Cyránski Mária szobrászművész pályáját ifj. Koffán Károly mutatja be

Időpont: május 30. csütörtök, 18 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros

Cyránski Mária szobrászművész
Képes előadás a Kortárs Művészeti Intézetben


Cyránski egy esztendővel diplomázása után, férjével, ifj. Koffán Károllyal, és egyesztendős kislányával, Eszterrel, a fővárosból vidékre kíván települni. Így kerül 1965-ben Dunaújvárosba, pályázaton nyert műterem révén. Az életmű története ezáltal lett sajátosan dunaújvárosi. Már főiskolai éveiben megmutatkozik különös érdeklődése az emberi alak iránt. A figuratív tanulmányban nem csupán a később elfelejtendőt látja, a formai rutin megszerzését, hanem lelki tréninget modelljeivel való elmélyült kapcsolatteremtésre. Nem annyira a mozgás, inkább a plasztikai tömeg érdekli. A belső hangokra figyelő vegetatív létezés.
Folytatás

A sorozatról

Az Újpart Egyesület vetítéssel egybekötött beszélgetéssorozata keretében dunaújvárosi képző- és iparművészek beszélnek önmagukról, művészetükről, életpályájukról. Az érdeklődők minden hónapban első kézből ismerkedhetnek meg egy-egy helyi alkotó munkásságával, inspirációival.

Reményeink szerint az érdekesnek ígérkező egyéni történetekből kirajzolódik a dunaújvárosi művészek és így az egész szcéna jelenlegi helyzete, a művészpályában, alkotói életformában
rejlő lehetőségek és nehézségek. Ugyanakkor megismerhetjük a képzőművészek Dunaújvárossal kapcsolatos ötleteit, elképzeléseit; megtudhatjuk, hogy miként profitálhatna városunk az itt élő alkotók munkásságából, kreativitásából.

A díjtalan rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros fenntartója a Modern Művészetért Közalapítvány, amelyet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata alapított.

A Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros médiapartnerei:

Dunaújváros Online


Dunaújvárosi Hírlap
EL-DO Rádió
InfoDunaújváros  

Galériák

1%

2019. szeptemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
35.1
36.2345678
37.9101112131415
38.16171819202122
39.23242526272829
40.30