magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:



Archív

FEBRUÁRI KIÁLLÍTÁSAINK ÉS PROGRAMJAINK


Nagy sikerrel zárult a Rendezetlen nőügyek című csoportos kiállításunk. A hazai képzőművészeti színtér női szereplőivel foglalkozó tárlatról az Új Művészet című folyóirat legújabb számában is olvashatnak.

 

 

FEBRUÁRI KIÁLLÍTÁSAINK:

 

Hakni – Karácsonyi László kiállítása

 

A festő szakon végzett Karácsonyi László, vagyis Les Xmas (Leslie Christmas) ösztönszerűen válogat a műfajokból, nem téve különbséget a tradicionális és az újszerű között. A művészettörténet ikonikus alkotásait önfeledten dolgozza át, az ikonográfia ugyanúgy forrása művészetének, mint a kortárs tárgykultúra. Gyakran hoz létre objekteket, gyerekjátékokból épít kompozíciókat, a humort sem nélkülözve.

A Kortárs Művészeti Intézetben rendezett Hakni című, első önálló kiállításán Karácsonyi László videómunkáiból, festményeiből, objektjeiből látható izgalmas és játékos válogatás, annak a fesztelen kreativitásnak a jegyében, mely művészetét  alapvetően jellemzi.

 

Megnyitó esemény: 2016. február 5., péntek 18 óra

Kurátor: Zsinka Gabriella művészettörténész

A kiállítás megtekinthető 2016. március 4-ig, vasárnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig.

A belépés díjtalan!

 

Zárt kert – Martinkó Márk kiállítása


Martinkó Márk dunaújvárosi fotográfus 2007-ben kezdett komolyan foglalkozni a fotózással. Tanulmányait Budapesten végezte, 2012 óta tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, valamint a Hibaista klubnak. Habár a fővárosban él és dolgozik, a helyi közönség számos csoportos tárlatról ismeri műveit, dunaújvárosi gyökerei művészetében is visszaköszönnek.

A Zárt kert című kiállítás az első önálló megjelenése a Kortárs Művészeti Intézetben. A tárlaton fotósorozatokat és videóinstallációkat láthatnak tőle a közönség, melyek a természet, az ember és az épített környezet viszonyait, a technoszféra természetét járják körül.

 

Megnyitó: 2016. február 5., péntek 18,30

Megnyitó személy: Cséka György esztéta

Kurátor: Nagy Annamária művészettörténész

A kiállítás megtekinthető 2016. március 4-ig, vasárnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig.

A belépés díjtalan!

A kiállítás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

 

 

FEBRUÁRI PROGRAMJAINK:

 

Az UTÓSZÓ Irodalmi Antológia vendége: Bánki Éva

 

Bánki Éva több kötet szerzője, aki két budapesti bölcsészkaron is tanít középkori világirodalmat, galego költészetet, kreatív írást, műfordítás-történetet. Ezek mellett két nagy trubadúrantológia, a Tavaszidő édessége és az Udvariatlan szerelem főszerkesztője, valamint egyik alapítója és szerkesztője a Palimpszeszt című elektronikus tudományos folyóiratnak és a tanítványaival együtt működtetett kortárs irodalmi portálnak, az ÚjNautilusnak.

Az íróval Gyöngyössy Csaba beszélget elsősorban most megjelent Fordított idő című regényéről.

 

Időpont: 2016. február 2., kedd 17 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet Dunaújváros, Vasmű 12.

A belépés díjtalan!

 

 

VARÁZSCERUZA Meseíró és meseillusztráló klub gyerekeknek

 

A február 6-án induló műhelymunka heti rendszerességgel, szombatonként 10 órától várja az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályos tanulóit.

 

A foglalkozásokon Kálnay Adél József Attila-díjas író, pedagógus és Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész segítségével írják meg a gyerekek meséiket és készítik el a hozzájuk kapcsolódó illusztrációkat. Az alkotófolyamat segítséget nyújt a gyerekeknek abban, hogy jobban megismerjék önmagukat és egymást, valamint nyitottá váljanak az őket körülvevő világra, miközben felszabadultan, észrevétlenül bővítik szókincsüket és fejlesztik vizuális készségeiket.

 

Időpont: 2016. február 6., szombat 10 óra – ezt követően heti rendszerességgel szombatonként 10 órától

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros, Vasmű út 12. 

A belépés díjtalan!

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

OKULÁRÉ – Felolvasószínház

 

Február 8-án az Amargant Színházi Műhely Okuláré című felolvasószínházi projektjének keretében újból kortárs drámákat adnak elő dunaújvárosi pedagógusok, diákok és amatőr színjátszók a Kortárs Művészeti Intézetben. Korcsmáros András Élet-Halál kérdés, Szalóczi Géza Háború, valamint Pruzsinszky Sándor Katonakabát című egyfelvonásosa a háború témakörét járja körül.

 

Időpont: 2016. február 8., hétfő 19 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros, Vasmű út. 12.

A belépés díjtalan!

 

 

Az UTÓSZÓ Irodalmi Antológia vendége: Bereményi Géza

 

Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas költő, író, forgatókönyvíró-rendező, a Thália Színház igazgatója.

 

Főbb művei között tartják számon A svéd király (novellák, 1970), Legendárium (regény, 1978), Trilógia (drámák, 1983) és Vadnai Bébi (regény, 2013) című alkotásait, forgatókönyvíró-rendezőként fontosabb munkái közé számítják az Eldorádó (1988) és A hídember (2002) című filmeket.

Hetvenedik születésnapja alkalmából jelent meg a Versek című kötete, melyben az elmúlt negyven évben született költeményei és dalszövegei olvashatók öt ciklusba rendezve. Erről a kötetről beszélget az íróval Gyöngyössy Csaba.

 

Időpont: 2016. február 23., kedd 17 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros, Vasmű út 12.

A belépés díjtalan!

 

 

Különleges tárlatvezetések a kiállító művészekkel

A 2016-os kiállítási évad valamennyi tárlatához kapcsolódik majd olyan kísérőprogram, melyet a kiállító művészek közreműködésével rendezünk. Februárban Karácsonyi László és Martinkó Márk képzőművészek vezetik körbe a látogatókat saját kiállításaikon.

 

Időpont: 2016. február 27., szombat 16 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros, Vasmű út 12.

A belépés díjtalan!

Minden jog fenntartva! © ica-d.hu | honlapkészítés: DDS