magyarenglish to bookmarkaddress : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | phone/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
HOURS ADMISSION NEWSLETTER

Newsletter

Subscribe / Unsubscribe

Dear Visitor,

Answering the following questions is NOT OBLIGATORY. If you choose not to answer them, just give your e-mail address at the bottom of the page and click on the subscription button.

By answering the questions, however, you help us better adapt our activity and the content of the newsletter to Your – our visitors– needs. Thank you for your cooperation.

What would you like to see in the newsletter?
Your date of birth:
The post code of your home address:
Your gender Female   Male
What is your area of work?
 

E-mail:Archív

Belátások – Finisszázs: díjátadó és performansz2020. szeptember negyedikén, péntek este, aktuális kiállításunk zárónapján szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
A belépés díjtalan!

Programjaink:

18:00 A Belátások című kiállításon köszöntőt mond Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere
A díjakat átadják: Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere és Bokor Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány titkára

18:30 Majdnem tökéletes - Jobbágy Bernadett és Kiss Rebeka Petra performansza

Végéhez közeledik a város kulturális életének egyik fontos, kétévente megrendezésre kerülő seregszemléje a Kortárs Művészeti Intézetben. Mind az alkotók, mind a közönség számára rangos eseményről van szó, mely alkalmat ad az új munkákkal való találkozásra, a generációk által adott jeladások befogadására, az egyéni teljesítmények és a művészközösség állapotának feltérképezésére. A helyi kultúránk egyik meghatározó forráskincse bomlik ilyenkor ki a szemünk előtt, sajátos kortüneteket, helyzetképet is állítva elénk. A dunaújvárosi képző- és iparművészek munkáiból válogató nagyszabású csoportos tárlat hagyománya 1966 nyaráig vezethető vissza, amikor a városban élő és alkotó művészek első ízben mutatták be munkáikat a Kiállítási Teremben, mely aztán évről évre, fokozatosan vált a város művészeti életének központjává. A dunaújvárosi kollektív tárlat hagyománya az ezredforduló után húsz évvel is töretlen; krónikája attól is különleges, hogy a tárlat helyszínéül szolgáló kiállítótér az évtizedek során mindvégig az Uitz Terem maradt, csupán intézményi hovatartozása, elnevezése változott az idők során.

A szokásokhoz híven 2020-ban is egy háromtagú szakmai zsűri döntött a tárlat díjazottjairól: Huth Júliusz művészettörténész, Pilinger Erzsébet művészettörténész, a Knoll Galéria vezetője, Sárai Vanda művészeti író, független kurátor. A díjakat a kiállítás záróeseményén, 2020. szeptember 4-én pénteken 18 órakor Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Bokor Zsuzsanna, a  Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány titkára adják át. A finisszázson nem csak a kiállítás anyaga nyújt izgalmas kulturális élményt, hanem a Majdnem tökéletes című performansz is, mely 18:30-kor kezdődik, Jobbágy Bernadett és Kiss Rebeka Petra előadásában. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Newsletter Archive

1%

January 2021előző hónapkövetkező hónap
MTuWThFSaSu
53.123
1.45678910
2.11121314151617
3.18192021222324
4.25262728293031